top of page
Buscar
Foto del escritorNam Singh

MEDITACIÓ

Què és la meditació?

La meditació en Kundalini Ioga conté eines pràctiques i específiques que donen suport a la ment de manera acurada i precisa i guien el cos mitjançant l'ús de la respiració, el mantra, el mudra i la concentració. La gamma i varietat de tècniques de meditació en la tradició de Kundalini Ioga és veritablement extraordinària.

Yogi Bhajan va transmetre centenars de meditacions adaptades a aplicacions específiques. Hi ha meditacions que redueixen l'estrès, treballen en addiccions, augmenten la vitalitat i netegen els xacres, per nomenar alguns. Si bé hi ha molts, molts estils i enfocaments de la meditació, el que distingeix aquest enfocament de la meditació és la seva precisió, efectivitat i funcionalitat.


Netejant la ment

"La meditació és un procés ... En qualsevol moment que sigui pacífic (el millor és d'hora al matí, abans de l'alba), es sorprendrà que en un parell de minuts començaran a sorgir molts pensaments: el Pensaments amb classificació X, pensaments lletjos i enfadats. Si deixes passar aquests pensaments, això és meditació. Tots aquests pensaments que poden passar en aquest moment de la teva vida mai no podran entrar en la teva ment subconscient i no et tornaran a molestar. Aquest procediment de neteja de la ment es diu meditació. Es necessiten uns tres minuts per a obtenir aquest tipus de pensaments. I de vegades continuen molestant durant aproximadament mitja hora. Però, si no et mous físicament, la ment s'aquieta. Aquest és el fonament o el començament de la ment meditativa. Un cop que la teva ment comenci a quedar-se quieta i a no tenir pensaments, et sentiràs còmode i aquesta comoditat no la puc descriure ni tan sols jo. L'únic que puc dir-te és que és molt còmode, és molt acollidor i voldràs fer-ho una i altra vegada. Però a el principi no pots fer-ho durant molt de temps. Gradualment, a mesura que desenvolupes aquesta comoditat, aquest procés de cop de pensaments es torna cada vegada més curt ".

~ Yogi Bhajan, 21/2/78


Hi ha el mite que quan et sentis has de poder aquietar la teva ment. La ment genera milers de pensaments per segon. Quan et sentis en silenci i enfoques cap a dins, et tornes molt conscient del que està succeint en el fons de la teva ment. Les distraccions són la regla. Segueix tornant almantra o altres punts d'enfocament. No avaluï ni reaccioni als pensaments estranys. Deixa que siguin processats pel mantra. Tingues paciència amb tu mateix.


Sovint, la meditació pot ser feliç o molt acollidora, ja que la ment meditativa estableix un lloc de consciència elevada. De vegades, la meditació pot ser francament miserable. La meditació és un procés de neteja. És possible que observi alguns pensaments molt desagradables i desagradables mentre medita. 'L'important és seguir el ritme! Els mantres i les meditacions estan fent la seva feina. Ets netejant i deshaciéndote de la negativitat que ha estat cobrint la llum divina dins teu.

5 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page